vipgayporn.org filesmonsterclub.net
Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.
 

Torn-„ász” tehetségek a Besiben

A száztíz éves múlttal rendelkező intézményben mindig fontos volt a diákok sport iránti szeretete, mozgás iránti vágya. Az 1970-es években még testnevelés tagozat is működött, több országos és nemzetközileg ismert sportoló pályafutása itt kezdődött. Ma is az a célja a munkaközösségünknek, tehetséggondozó csapatunknak, hogy sportsikerekhez juttassuk tanítványainkat. Szinte minden sportágban van lehetőségük a mozgásra, diákolimpiai versenyzésre. 

Mint Minősített Tehetséggondozó Műhely lehetőségünk van a szertorna sport megszerettetésére, megismertetésére. A tornát választó tanulóktól ez a sportág komoly időráfordítást és kitartást igényel. Tapasztalataink szerint, már kisgyermekkorban érdemes elkezdeni az alapozással ahhoz, hogy kitartó, több éves munkával eredményeket lehessen elérni. A gyerekek kiválasztása, fejlesztése bizonyos életkorban más és más. Szeretnénk, ha minél több gyerek kedvelné ezt a mozgásformát. Éppen ezért fejlesztő innovátori tevékenységünk központjában a felfedeztető tanulás áll. A gyerekek sokrétű mozgásfejlődését támogatjuk. Jó kapcsolatokat ápolunk a tankerületünk intézményeiben dolgozó testnevelőkkel, tanítókkal és óvónőkkel. Az ő segítségüket igénybe véve választjuk ki a tehetségesnek ígérkező gyerekeket.

Igyekszünk személyes példaadással motiválni a tanulókat és szüleiket is a mozgásra. Kiváló alkalmak erre az általunk szervezett és tartott bemutató foglalkozások, nyílt órák. 

Mindennapi nevelőmunkánk részeként a gyerekek részére edzéseken és a táborokban is különböző mozgásfejlesztő eszközöket használunk. Bosu labda, Fit-Ball labda, soft-bal labda, trambulin, hengerek, air-track eszközök.  

 Minél több érzékszervét kapcsoljuk mozgásba a tanulóinknak, annál jobban tudjuk fejleszteni képességeiket. A változatos eszközhasználat főleg az óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára nélkülözhetetlen. Egyrészt motivál, másrészt a monotonitás tűrése a kisgyerekeknek rendkívül alacsony, ezért ezt fejleszti. Az eszközök használata a gyerekeket könnyen juttatja sikerélményhez. Napról napra ügyesednek, és belső igényükké válik a mindennapos testmozgás, a szertorna.

Hosszú távon gondolkodunk, ezért szeretnénk minél változatosabb módszerekkel felelősségteljesen megvalósítani a tanulók kiválasztását, fejlesztését és versenyeztetését. A szertorna foglalkozások pozitívan hatnak a tanulókra. A kialakult barátságok révén a gyerekek közösségi életre nevelése folyamatos. Az egymásra odafigyelés, segítségadás, egymás biztatása mind segít az énkép kialakulásában és a gátlások oldásában. Kialakulnak a csapaton belüli hierarchiák: mindig vannak vezéregyéniségek, akik személyiségükkel, tehetségükkel kivívják a többiek elismerését. Rájuk jobban hallgatnak, velük mutattatják be az új elemeket és tőlük elfogadják a véleményt is. Az együtt töltött edzések, táborok során ráébrednek arra, hogy a versenyen való eredményes szereplés egy jó csapatmunka következménye, ahol mindenki teljesítménye egyaránt fontos. Egymás nélkül a győzelem is nehéz. 

A közös edzések és versenyek lehetőséget adnak arra is, hogy más iskola tanulóival is jó kapcsolatba kerüljenek, akár életre szóló barátságok köttessenek.

Minden évben szervezünk nyári tábort, az itt eltöltött idő is segít a közösségformálásban. Az együtt elvégzett edzésmunka, a közös kirándulások oldják a feszültségeket, megtanítják őket a toleranciára, az egymásra való odafigyelésre.

A mozgásos intelligencia az emberi tudás egyik alapja. A világról való tudásunk lényegében szenzomotoros tapasztalatainkban gyökerezik. Játékos, zenés tehetségfejlesztő tornafoglalkozásunk komplexen fejleszti a gyermekek mozgáskészségeit és gondolkodási képességeit. A torna sportkör mozgástanuláson, élménypedagógián alapuló foglalkozás. Változó világunkban rendkívül nagy igény van a mozgásformák sokszínűségére. Elsősorban azok népszerűek, melyek játékosak, újszerűek és élményt nyújtanak akár gyerekeknek, akár felnőttnek.

Loading