Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.
 

Az iskola a diákoké most is

A tanulmányi munka mellett fontos számunkra, hogy iskolánk diákjai szellemileg és lelkileg egyaránt felfrissüljenek, feltöltődjenek, és ezáltal a mindennapokban helyt tudjanak állni.

Olyan programokat szervezünk, amelyek lehetőséget biztosítanak a diákoknak az aktív kikapcsolódásra, úgynevezett lazító tevékenységeket kínálunk az iskolánk komplex tehetségfejlesztő rendszerében, melyre a tanulóknak szüksége van, illetve szeretnénk emlékezetessé tenni az itt töltött éveket tanulóinknak és tanárainknak egyaránt.

Iskolánk nagy hangsúlyt helyez a hagyományok ápolására. Ennek a tanévben az első, diákönkormányzatunk által szervezett megnyilvánulása az új tanulók beilleszkedésének segítése játékos keretek között. A Gólyahéten biztosítunk arra lehetőséget, hogy a felsőbb évesek a kilencedikeseknek felszabadult, vidám programokat szervezzenek. Ennek része a játékos, mókás beöltözés – a tizedikesek személyre szabott, vicces pólót készítenek a gimnázium legfiatalabb diákjai számára – valamint egy egész délutános évfolyam vetélkedő, amin minden „gólya” és az osztályfőnökük részt vesz. A humoros feladatoknak köszönhetően ez a program nagy népszerűségnek örvend, ami az iskola többi tanulójának és a tantestület minden tagjának egyaránt kikapcsolódást jelent. Az erre az alkalomra készült osztályzászlójuk 4-5 évig a jelképük marad, ami osztálytermük falát díszíti tanulmányaik során.  

A 2020/2021-es tanév Gólyahetének győztes osztályzászlója
A 2020/2021-es tanév Gólyahetének győztes osztályzászlója

A diákönkormányzat Besi Show elnevezésű programja osztályok közötti vetélkedőt hirdet. A vetélkedő több típusú izgalmas feladatból áll, melyek különböző készségek kreatív alkalmazását igénylik. Minden csapatnak tagja egy tanár is, és ez az újfajta együttműködés fokozza a jó hangulatot. A vidám, rendkívül hangulatos Show erősíti az összetartozást, a csoport- és osztálykohéziót, a közösségi szellemet, és nem utolsósorban az önismereti intelligenciát is. 

A mindennapi testnevelésórák mellett megszervezzük a Sport Night nevet viselő eseményt, amely szintén lehetőséget ad a diákoknak, hogy kikapcsolódjanak a tanulás után. A program a kezdéstől számított 12 órán át tart (éjszakába nyúlóan). Minden sportolni szerető diák lehetőséget kap a röplabda, a labdarúgás, a kosárlabda és még számos sporttevékenység, mozgásforma segítségével az aktív kikapcsolódásra. A fesztelen együttléten túl célunk, hogy a sporttal eltöltött idő alatt a tanulók személyisége fejlődjön és formálódjon, valamint új értékekkel és élményekkel gazdagodjanak.

A Diáknap minden évben a tavaszi szünet előtti napon kerül megrendezésre. A megelőző napokban a diákigazgató-választás eseménye lehetőséget biztosít az osztályoknak, hogy egy általuk alkalmasnak tartott tanulót indítsanak a diákigazgatói cím elnyeréséért. A kampány során a jelöltek bemutatják ígéretes programjaikat. Az iskola ebben az időszakban a leghangulatosabb a sok plakáttal, a kampánystandokkal, szünetekben zenével. A jelöltek és osztályuk kreativitása határtalan, számos hangulatos és színes meglepetéssel próbálják lenyűgözni iskolánk közösségét, és ezzel minél több szavazatot gyűjteni a tanulóktól és tanáraiktól. A kampány zárásaként a választást megnyerő osztály és annak igazgatójelöltje egy napra jelképesen átveszi az iskola kulcsát, és a diákönkormányzattal együtt lebonyolítja a Diáknapot. Minden osztály ajándékkal és egy rövid verssel kedveskedik a diákigazgatónak. 

A két diákigazgatójelölt (Birke Csaba és Lakatos Levente) Bíró Gábor intézményvezető úrral 2019-ben
A két diákigazgatójelölt (Birke Csaba és Lakatos Levente) Bíró Gábor intézményvezető úrral 2019-ben

Az iskolában különböző programok várják a tanulókat, és ezek közül egyik a főzőverseny, melynek keretében az osztályok ragadnak fakanalat, és készítenek finomabbnál finomabb ételeket, majd  háromfős zsűri kóstolja meg, értékeli és ítéli oda a “vándor fakanalat”, amit egy évig birtokol a nyertes osztály. A Diáknapnak remek kapcsolat- és közösségépítő hatása van. Barátságok szövődnek, elmosódnak a képzések és az évfolyamok közötti különbségek. Nincs AJTP-s, angolos, németes, humános, matekos, reálos, általános tantervű diák, csak jókedvű, aktív, kreatív, energikus és kíváncsi tanuló és persze tanár is.

Sütivásár keretében a tanulók szülei is kiélhetik kreativitásukat iskolánkban. A számos csodálatos és ízletes felajánlott sütemény minden évben megédesíti egy-egy napunkat, amelynek bevételéből finanszírozni tudjuk a különböző programok kiadásait.

A besis diákok számos egyéb programmal találkozhatnak iskolánk falain belül és kívül. Mindenki találhat a maga érdeklődésének megfelelő, izgalmas, sokszínű, tudományos, kulturális, művészeti, valamint sporttevékenységet, amelyeket munkaközösségeink szerveznek. 

Összes megtekintés 1,485 , Napi megtekintés 2