Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.
 

Beiratkozási tájékoztató a 2022/2023. tanévre

Kedves Tanuló!

Tájékoztatunk arról, hogy a beiratkozás időpontja:

  1. június 23. (csütörtök) 9.00-12.00

A beiratkozás helye a Bessenyei Gimnázium, Kisvárda, Iskola tér 2. (bejárat a Simonyi utca felől).

A beiratkozásra hozd magaddal a felvételi értesítőben szereplő dokumentumokat!

Amennyiben a beiratkozás napján nem tudsz megjelenni, azt írásban vagy telefonon előre jelezd iskolánknak!

A kitöltendő beiratkozási nyomtatványt a KRÉTÁN keresztül szükséges előzetesen kitölteni, az adatokat beküldeni!

Az e-Ügyintézés felületén megnyílt a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2022. június 21-én 12 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  1. a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyeket a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

  1. b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek

személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és generálja a nyomtatványokat. Ha a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve kéri, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

Az elektronikusan beiratkozóknak is kötelező a megjelenés, és be kell vinni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, illetve a helyszínen be kell mutatni az intézmény által kért dokumentumok eredeti példányát.

Tankönyvtámogatással és tankönyvrendeléssel kapcsolatos információk:

A 9. évfolyam valamennyi tanulója alanyi jogon térítésmentesen kapja a tankönyveket.

A (már beadott) megrendelőlapon feltüntetett összeg erejéig (20 000 Ft) megjelölhették a szükséges tankönyveket. Amennyiben a megrendelt tankönyvek ára meghaladta ezt az összeget, az iskolai könyvtárból kölcsönzés útján tudjuk biztosítani ingyenesen a fennmaradó könyveket.

Aki a megrendelőlapon azt jelölte be, hogy a 20 000 Ft feletti könyveket szeretné megvásárolni, azok a tanulók június 28-ig tudják befizetni a fennmaradó összeget az iskola titkárságán is!

A 9/AJTP osztályba felvételt nyert tanulóknak a beiratkozás napján (2022. június 23-án) 10.00 órától szülői értekezletet tartunk, melyen a tanulók és szülőjük megjelenésére feltétlenül számítunk.

Kollégium

Amennyiben szeretnél kollégiumot igényelni, a beiratkozás során feltétlenül töltsd ki a nyomtatványt.

Boldog besis éveket kívánunk!

Összes megtekintés 1,825 , Napi megtekintés 2