vipgayporn.org filesmonsterclub.net
Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.
 

Partnerséget építünk – a SMARTER projekt

Partnerséget építünk. Ez a jelmondata az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Programnak, melynek végrehajtására a Királyhelmeci Gimnázium és a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium kapott lehetőséget. A 2019-ben induló és két éven keresztül tartó tevékenységsorozat az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap 125 507 EUR támogatásával valósulhatott meg. 

Az iskolák a projekt révén rendkívül sok eszközzel gazdagodtak, melyek kezelését, programozását a két gimnázium által szervezett úgynevezett aktivitásokon keresztül sajátították el a tanulók. A tehetség inkubátor aktivitás például azt jelentette, hogy a két partner a környezetében található 10-12 általános iskola tanulóit is bevonta a végrehajtásba, így érzékenyítve őket az algoritmikus gondolkodás, a programozás és robotika irányába.

Az általános iskolások irányítják a középiskolások által épített és programozott Lego-robotokat

A kínálatban szerepelt egyhetes nyári robotika tábor, 3D-s nyomtató és CNC-eszterga kezelési képzés, áramkörök programozása, de a programba belefért a debreceni National Instruments és az egyetem informatika központjának meglátogatása is. A gazdag szakmai programok után természetesen lazító eseményekre is sor került: Várdaplex Cinema, Aquacinema, Nyíregyházi Vadaspark. A királyhelmeci barátaink a jótékonysági bálukra is meghívták a programban részt vevő tanulóinkat és tanárainkat, így is erősítve a két település testvérvárosi kapcsolatát.

A projekt végrehajtása az iskolánk történetének egyik legnagyobb összefogást igénylő feladata volt, melynek az eszközökben, a tudásban, a kapcsolatokban jelentkező hozadéka visszaigazolja a belefektetett energiát. Köszönet illeti azokat a személyeket, akik részt vettek a projekt végrehajtásában: Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgató, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, Leleszi Tibor polgármester, Bíró Gábor projektmanager, Budáné Aros Judit pénzügyi vezető, Dancs Sándor projektasszisztens, Csörszné Tar Enikő fordító, valamint Nyakóné Kántor Mária, Dancs Sándorné, Erki József, Balogh Ida, Makkai Lajos Bence, Kovács Gábor, Kocsis Gábor, Kerekes Tibor, Tari Istvánné, Tamásné Balogh Beáta, Kapin Marianna. Ezen kívül ki kell emelnünk Dobos Gábornak a Királyhelmeci Gimnázium igazgatóhelyettesének a tevékenységét, aki a projekt motorja volt a két év során. 

Loading