vipgayporn.org filesmonsterclub.net
Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad.
 

Egy kép többet mond száz szónál – Fókuszban a Besimédia

2015 – A hír igaz! – Megalakult a Besimédia

Az emberek mindig is vágytak arra, hogy a környezetünkben történő eseményekről mihamarabb értesüljenek. A 21. században a hír már az eseményekkel egyidőben eljuthat az érdeklődőhöz, köszönhetjük ezt az internetnek, valamint a különböző platformoknak, például Facebooknak, Instagramnak.

Okostelefonok segítségével élőben nyomon követhetjük az eseményeket akár a YouTube, a Facebook vagy más csatornákon keresztül. 2015-ben elkezdtük az iskola média szakkörének megszervezését.

Ugyanis szükségessé vált, hogy az intézményünk életében történt eseményekről képes tudósítást kapjanak diákok, tanárok, szülők, érdeklődők. Kezdetben néhány elszánt diákkal megkezdtük a rendezvények képes tudósítását a nagyközönség felé. Legyen szó sporteseményekről, ismeretterjesztő előadásokról, tagozatok klubdélutánjáról, karácsonyi, pedagógus napi műsorról. Akinek volt, a saját gépével, majd idővel sulis fényképezővel, kamerával. Az elmúlt évek alatt sok ezer fotó készült, amelyek Nyakóné Kántor Mária igazgatóhelyettes jóvoltából rendszerezve felkerültek iskolánk Facebook oldalára. Minden évben, karácsony közeledtével egy zenés animáción (a mögöttünk lévő év kiemelkedő eseményeinek fotóiból készített zenés összeállításon) keresztül köszönjük meg az iskolánknak nyújtott  segítséget, valamint kívánunk boldog ünnepeket.

Mára már képesek vagyunk arra, hogy élőben közvetítsünk többkamerás rendszerrel. A YouTube Besimédia csatornánkon rendszeresen jelentkezünk rövid összefoglaló zenés kis filmekkel, egyes iskolai műsorok kettő-négy kamerás élő közvetítésével (ballagás, karácsonyi műsor stb.). Terveink közt szerepel, hogy a közeli jövőben rendszeresen jelentkezünk híradóval. (Egy próbaadás már el is készült, amelyből részletet mutattunk be a Digitális nyílt héten.) 

2020 őszén nagy feladatot vállaltunk. A pandémiának köszönhetően nem volt lehetőségünk bemutatni iskolánkat a szokásos nyílt hét keretén belül. Ezért online élő közvetítéseken keresztül adtunk lehetőséget arra, hogy az érdeklődő nyolcadikosok, szüleik, hozzátartozóik betekintést nyerjenek iskolánk életébe. 

Erre egy 12 részes előadás-sorozatban került sor. Lehetőségünk nyílt egy olyan stúdió megalkotására, amelyben greenbox technikát alkalmazva televíziós körülményeket tudtunk teremteni stúdiónkban.

A két egymásba nyíló helyiség közül az egyiket fotózásra rendeztük be, a másikat videófelvételek lebonyolítására.

Köszönjük iskolánknak a lehetőséget, hogy ilyen mértékű fejlesztést valósult ezen a területen. Diákjainkkal azon vagyunk, hogy a lehetőségeket maximálisan kihasználva, minél szebb küllemben juttassuk el a híreket az érdeklődők felé.

Loading